keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Huudin asukasilta puhui mopoista ja busseista

Vaasan Huutoniemen ja lähialueiden asukasilta oli keskiviikkona kohtaamispaikka Huudilla. Paikalla oli reilut 40 henkeä, ja keskustelu kävi vilkkaana. Selvää oli, että tämä oli tarpeellinen tapaaminen. Seuraava päätettiin järjestää jossakin vaiheessa kevään puolella 2018.

Huutoniemen koulun pihalle ajaa arviolta sata autoa aamuisin tuomaan lapsia kouluun, ja onnettomuusriski on kova. Asukasillassa heitettiin ehdotuksia, että lapset voisi jättää koulun pihan sijasta Puskantielle tai vaihtoehtoisesti Teininkujan tai Kuninkaantien varrelle.


Sovittiin, että rehtori Olli Autio työstää näitä ideoita yhdessä Huutoniemen koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. Koululle on jo tilattu puomeja, jotka tulevat rajoittamaan ajamista koulun pihalle iltaisin.

Moponuorissa on tulevaisuus

Koulun piha on suosittu mopoporukoiden kokoontumispaikka – paikalla saattaa olla yhden illan aikana 50 mopoa. Paikalla ollut Oskari korosti, että valtaosa nuorista käyttäytyy hyvin ja että nuorisolla on oltava oikeus kokoontua ja ajaa mopoilla. Hän päätti puheensa sanoihin ”me olemme tulevaisuus” ja sai aplodit nuorilta ja varttuneemmilta.

Keskustelussa tuli esille myös ongelmia, kuten mopojen meteliä, roskaamista, lasinsiruja ja ilkivaltaa.

Setlementtiyhdistys suunnittelee alueelle mopopaja-tyyppistä toimintaa. Tätä pidettiin hyvänä ideana ja toivottiin, että se toteutetaan hyvässä yhteistyössä nuorisotoimen kanssa.

Nuorisosihteeri Mervi Ahola lupasi, että Huudille kutsutaan koolle info vaeltaville vanhemmille. Aikuisten läsnäolo on parasta nuorisotyötä, joten toivotaan että Huutoniemen alueen vaeltaviin vanhempiin löytyy vapaaehtoisia.

Nuorisotoimi alkaa miettiä yhdessä nuorten kanssa pelisääntöjä, miten koulun pihalla pitäisi olla, niin että kaikki tulevat toimeen keskenään. 

Talotoimen toimitilajohtajalle Tapio Ollikaiselle lähti terveisiä, että koulun pihalle tarvitaan roskiksia.

Purola-Variska-bussilinja

Purolalaiset nostivat esiin Sepänkyläntien turvallisuuden. Kymmenet purolalaiset lapset ylittävät vilkkaasti liikennöidyn tien päivittäin koulumatkallaan, ja vaaratilanteita syntyy vähän väliä. Paikalle toivottiin nopeusrajoituksia ja korokkeita.

Purolan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Peter Remahl toivoi bussiyhteyttä Variskan koulun ja Purolan välille. Pertti Hällilä kertoi, että tätä on harkittu, ja sen hintalappu kaupungille olisi pyöreästi 60 000 € - eli ei kovin paljon.

Bussilinjan 9 reitti nostatti vastakkaisia mielipiteitä. Toisaalta toivottiin, että se voisi koukata puolenpäivän aikoihin Sepänkyläntien kautta. Toisaalta sanottiin, että se on tarpeeksi mutkitteleva ja hidas jo entuudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti